DEPLA CHOCOLATIER

      EN / FR / NL

Brugge


Sinds 1958 houdt Chocolaterie Depla ononderbroken hof in de Brugse binnenstad. Met een vijftigtal chocoladewinkels en zeven ambachtelijke chocolatiers is Brugge de enige echte chocoladehoofdstad van de wereld. En de oudste ambachtelijke chocolatier in Brugge is Chocolaterie Depla.

Maar Brugge is zoveel meer dan chocolade alleen. Met de hoogste concentratie michelinsterren per inwoner ter wereld is Brugge een boeiende broedplaats voor culinair talent dat samen met de bruisende culturele scene en de lokale handelaars een eeuwenoude traditie voortzet van creatief ondernemerschap en durf. En dat weet elke bezoeker te appreciëren. Brugge is de ideale stad voor een dagje funshoppen, een romantisch weekend, een culturele trip, een actieve vakantie of een zakenreis. Het unieke historische decor krijg je er gratis bij.

Geen geschenk is Brugser dan de pralines van Pol Depla. Echte chocolade, ambachtelijk bereid in de Brugse binnenstad. Als lid van de Gilde van de Brugse Chocolatiers is hij bijvoorbeeld officieel producent van het Brugs Swaentje: een praline in fondant, melk of witte uitvoering met een vulling die verwijst naar het roemrijke verleden van de heren van Gruuthuse en de kant. De amandelpraliné wordt immers verrijkt met gruutkruiden en Brugse kletskoppen, ook wel Dentelle de Bruges genoemd.

Als Brugge de chocoladehoofdstad is van de wereld, dan is Pol Depla er keizer.


Tekst:Edward Vanhoutte